media

Zeytinyağlı Türlü


Malzemeler

- 10 Adet Arpacık Soğan
- 1 Adet Havuç
- 2 Adet Patates
- 2 Adet Patlıcan
- 1 Çorba Kaşığı Pirinç
- 3 Diş Sarımsak
- Yarım Çay bardağı Su
- 1 Çorba Kaşığı Tuz
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı


Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Diğer tarafta arpacık soğan ve sarmısağı, zeytinyağında hafif pembeleşene kadar 1-2 dakika kavurun. Verev şeklinde doğranmış havucu ilave edip kavurmaya devam edin. Elinizle suyunu sıktığınız patlıcanı, iri doğranmış patatesi ve suyu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler hafif yumuşayana kadar pişirin. Yıkanmış pirinç ve tuz ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alın ve ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

Yorumlar: 0

Yorum Yok

Yorum Bırak

E-Postanız Görünmeyecektir.*

Image
Image
Image