Zeytinyağlı Türlü
Malzemeler
- 10 Adet Arpacık Soğan
- 1 Adet Havuç
- 2 Adet Patates
- 2 Adet Patlıcan
- 1 Çorba Kaşığı Pirinç
- 3 Diş Sarımsak
- Yarım Çay bardağı Su
- 1 Çorba Kaşığı Tuz
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması
için, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Diğer tarafta arpacık soğan ve sarmısağı,
zeytinyağında hafif pembeleşene kadar 1-2 dakika kavurun. Verev şeklinde
doğranmış havucu ilave edip kavurmaya devam edin. Elinizle suyunu sıktığınız
patlıcanı, iri doğranmış patatesi ve suyu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler hafif
yumuşayana kadar pişirin. Yıkanmış pirinç ve tuz ilave edin. 5 dakika daha
pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis
tabağına alın ve ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
E-Postanız Görünmeyecektir.*
Yorum Yok